elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

SHL by the numbers

Kategori: Allmänt, Sport

Dryga 10 omgångar in i säsongen så är det ett bra läge att kika på det som sticker ut rent statistiskt så här långt. Således, här kommer lite nördig fakta:
 
Färjestad har tagit poäng i 9 av 10 matcher, det är riktigt starka papper och innebär en välförtjänt serieledning. Därutöver har man gjort hela 40 kassar framåt, vilket är klart flest av alla lag, dessutom har FBK redan 11 skott i målramen. Samtidigt har man dragit på sig mycket utvisningar och är bland de sämre lagen i tekningscirklarna, så det finns förbättringspotential.
 
Missa inte kvällens hockeytorsdag med full omgång och flera heta matcher! Alla matcher börjar 19:00. 
 
En stor bidragande orsak till Färjestads framgångar har varit Johan Ryno som noterats för hela 12 assist redan. Håller han samma snitt kommer han nå 62 assist och slå Bud Holloways rekord från 2013 (51 ass).
 
Anmärkningsvärt är också att Djurgårdens Marcus Högström snittar 27:07 minuter per match, vilket är ohyggligt mycket istid. Hela 4 minuter mer än tvåan Daniel Sondell (Luleå).
 
En annan kul iakttagelse är att Växjös Eric Martinsson spelat 17 minuter och 30 sekunder i boxplay utan att Växjö släppt in mål, knappast en tillfällighet.
 
Vi noterar också att Djurgårdens kräftgång i powerplay fortsätter med endast 2 mål på 20 försök. Intressant också vad gäller powerplay är att Färjestads Ryno och Lindqvist har varit på is vid 8 av 9 powerplaymål som Färjestad har gjort. 
 
Kommentera inlägget här: