elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Vad hände där?

Kategori: Allmänt, Sport

Derbyn är alltid lite extra intressanta och visst var Skånederbyt mellan Rögle och Malmö den hetaste bataljen den här kvällen.
 
Rögle kom till spel med 17 insläppta mål på 3 matcher med en förlust mot rivalen Malmö med 5-0 inräkad. Det är den sämsta målskillnaden någonsin efter 3 spelade matcher. Det var ikväll man skulle spika igen och ta revansch. Spika igen lyckades Rögle inte med, 7 insläppta mål blev det till slut, men å andra sidan gjorde de 8 i andra kassen så revansch blev det! 
 
För ett år sedan (imorgon) slutade derbyt med 7-6 och nu blev det 2 mål till. Bäst på plan var Edwin Hedberg som gjorde hat-trick och dessutom spelade fram till ett mål. Nämnas ska också nyförvärvet Craig Schira som likväl noterades för 4 poäng och också blev den som fick punktera den galna tillställningen med att avgöra i förlängningen framför hemmapubliken. 
 
15 mål är mycket, men dock hela 6 mål färre än det nuvarande rekordet från 1978. Färjestad - Djurgården slutade den 12 mars 12-9 och är än idag den match som det har gjorts flest mål i. Senast det gjordes 15 mål i en SHL-match var den 4 oktober 2011 då AIK förlorade i förlängningen med 7-8. 
 
(Rögle fick sista jublet i Lindab Arena)