elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Killerfacts

Kategori: Allmänt, Sport

Några matcher kvar innan vi byter år i kalendern och jag tänkte passa på att lista lite killerfacts som uppstått under 2017 och som nog är bra att ha koll på inför kvällens fullmatade hockeytorsdag! Tittar vi på statistiken i SHL så finns det mycket som sticker ut, här har ni några axplock som ni möjligtvis inte kände till. 
 
* Linköpings Kristian Näkyvä är kanske den girigaste spelaren i ligan, skämt åsido, men han har nog snackat till sig ett och annat andra-assist. Av de 17 som han har gjort är hela 12 stycken andraass. 
 
* Rögles målvakt Justin Pogge har visat sig vara ett vapen (nåja) i powerplay, där han gjort 2 poäng (0+2). Därmed leder han också målvakternas poängliga den här säsongen, stort!
 
* Luleås Gustav Rydahl är en aggresiv spelare, så kanske inte oväntat, men ändå onödigt att 31 av hans 35 utvisningsminuter tagits i offensiv zon. 
 
* Växjös Andrew Calof vet när det är dags att kliva fram, 6 kvitteringsmål är flest av alla spelare den här säsongen. Dessutom har han gjort 4 ledningsmål och 4 matchavgörande mål, inte illa!
 
* Vi har redan haft 15 stycken hattricks i SHL inför torsdagskvällens omgång, laget som har gjort hattrick har vunnit 14 gånger, enda undantaget är Moras Mathias Bromé som gjorde 3 mål...men förlorade matchen med 10-4 mot Skellefteå.
 
* Malmös Kim Rosdahl är ingen sniper, men har har gjort två mål trots allt...båda i tom bur.
 
* Skellefteås Joakim Lindström är för bra för SHL, leder poängligan med 37 poäng och hela 26 av dem har gjorts i spel 5 mot 5. 
 
* Brynäs Linus Ölund är känd för sina offensiva kvalitéer, men han har överraskande nog spelat över 40 minuter i boxplay och fortfarande har motståndarna inte gjort mål. Mäktigt.
 
* Jag fick rätt i att Joel Persson skulle bli en av årets överraskningar, ifjol gjorde han 40 poäng...i division 1. Nu har han redan hunnit göra 23 poäng i SHL. 
 
* Ta för bövelen inte ut målvakten mot Färjestad för då blir det mål, hela 12 stycken har det hunnit bli!

* Färjestad har tagit nästan dubbelt så många utvisningsminuter som Karlskrona, trots detta är Färjestad betydligt högre i tabellen. 
 
* När Skellefteå gör första målet i matchen så ska du gå all in på att de vinner, för de har vunnit 11 av 11 matcher den här säsongen när de gjort 1-0.
 
* Sverige är ett land fullt av medgångssupportrar, detta baserar jag på att Rögle är det bortalag som drar flest åskådare, man vill se hemmalaget vinna helt enkelt, de har de också gjort 12 av 15 gånger.