elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Inför Malmö - Karlskrona

Kategori: Allmänt, Sport

Endast en match står på schemat ikväll, den spelas i Malmö Arena mellan hemmalaget Malmö Redhawks och Blekingelaget Karlskrona. Viktiga poäng står på spel, kan ett Karlskrona som fick dyngpisk mot Luleå senast, resa sig mot ett skadedrabbat Malmö?
 
Karlskronas bortasvit är ingen rolig läsning, 9 raka förluster och blott 2 inspelade poäng, faktum är alltså att KHK fortfarande inte vunnit på bortais. Det kan tyckas vara snudd på rekorddåligt vid första anblicken, men faktum är att Karlskrona hade 10 raka förluster på bortaplan förra säsongen också. Sviten bröts när man sedemera slog Leksand med 4-1. Dessutom är man "bara" halvvägs till det mindre smickrande rekordet på 18 raka bortaförluster som Rögle innehar från säsongen 2008/09. 
 
Det bådar heller inte gott att lagen har mötts 9 gånger i SHL och att Malmö gått segrande ur 8 av dem, men hoppet finns i att Karlskronas seger faktiskt kom på bortaplan i Malmö Arena. 
 
Malmö är seriens bästa lag i tekningscirklarna och Karlskrona det sämsta, omvänt är det i blockerade skott då Karlskrona toppar och Malmö är cementerade i botten. Intressant också att Karlskrona skjuter ungefär 75% mer skott på mål på hemmaplan än vad man gör borta, kan det vara en del i förklaringen till att poängen uteblivit?
 
Intressant spelarfakta inför kvällen är att:
* Daniel Zaar sannolikt gör sin 100:e SHL-match.
* Oscar Alsenfelt står och släppte in blott 1 mål på 3 matcher mot Karlskrona ifjol. 
* Malmö lånar in Mattias Lassen från seriekonkurrenten Mora.
* Cory Murphy har 16 raka matcher utan mål