elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Hösthockey 17/10

Kategori: Allmänt, Sport

Efter ett kortare uppehåll så återstartar SHL igen med 4 stycken högintressanta matcher, låt oss titta lite närmare på vad vi kan förvänta oss.
 
Linköping - Djurgården
 
Djurgården har överraskat så här långt och en tredjeplats i tabellen imponerar. Framförallt är det nyförvärven René Bourque och Andreas Engqvist som visat framfötterna. Cluben hittar vi på en mer förväntad 8e plats, om än något i underkant. 
 
LHC har 8 raka hemmasegrar mot Djurgården och senast Djurgården vann i Östergötland var vid ungefär denna tidpunkt...för 6 år sedan. 
 
Notera också att LHC:s Mathis Olimb jagar sin 200e SHL-poäng, för just nu står han på 199. Hemmafavören avgör och jag tror Linköping tar 3 friska poäng. 
 
Malmö - Luleå
 
Viktiga poäng på spel i Skåne ikväll, lagen har fastnat lite i mitten av tabellen och ingen av dem är särskillt nöjda med inledningen. Luleå har dessutom fortfarande inte en enda 3-poängare.
 
Noterbart är att lagen vunnit varannan match mot varandra de 8 senaste matcherna. Malmö vann senast, så det talar väl för Luleå för den som är vidskeplig. 
 
Ett gäng individuella milstolpar kan nås under kvällen, vad sägs om dessa:
 
Luleås Niklas Olausson gör om han spelar sin 300e match i SHL!
 
Malmös Fredrik Storm gör om han spelar sin 100e match i SHL för Malmö!
 
Luleås Karl Fabricius står på 199 poäng i SHL inför kvällen!
 
Luleås Johan Harju är 3 poäng ifrån att göra sin 200e poäng i Luleådressen!
 
Luleås Daniel Sondell är 1 poäng ifrån sin 100e poäng i SHL!
 
Frölunda - Örebro
 
Örebro ligger faktiskt före Frölunda i tabellen, det var det nog inte många som trodde inför säsongen. Jag hade Örebro som megajumbo när jag tippade inför säsongen, än sä länge får jag äta upp det. 
 
Frölunda har vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot Örebro och är ett erkänt hemmastarkt lag, men Örebro har självförtroende och har skrälläge. Notera att Örebro endast släppt in 13 mål, vilket är minst i ligan. 
 
Notera också att Örebros Marcus Weinstock är 2 poäng ifrån sin 100e poäng i Örebro och tillika SHL.
 
Rögle - Färjestad
 
Kan den här matchen sluta på mer än ett sätt? Det är toppen mot botten som möts och Rögle är samtidigt det lag som släpper in flest mål, å andra sidan är Färjestad det lag som gör flest. Det som talar för Rögle är att de har blivit lite av ett boogie team för Karlstadlaget i och med att de vunnit de 4 senaste matcherna.
 
Detta till trots känns det fullständigt avlägset att Rögle skulle kunna ta några som helst poäng i kvällens match.
 
(Höst och hockey, bästa tiden på året?)
Kommentera inlägget här: