elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Djurgården - Växjö 8/10

Kategori: Allmänt, Sport

Dags för söndagsmatch mellan två lag som börjat säsongen starkt, Djurgården - Växjö 14:00. Här är förutsättningarna för dagens fight.
 
Djurgården kommer till spel med 3 raka segrar i ryggen och med gott självförtroende framför hemmapubliken. Superförvärvet René Bourque har gjort mål i 5 raka matcher och gjorde 3 poäng i förra matchen mot Rögle. Henrik Eriksson hittade nätet två gånger om i samma match, skönt för honom som haft svårt med målskyttet. 
 
Vidare har Djurgården 5 spelare i topp 6 i listan på de som varit inne på flest mål framåt. Lägg därtill att Reideborn parkerat i toppen av målvaktsligorna och att Patrik Lundh som spelat 100 matcher för Växjö, gjort 2 assist i 3 raka matcher.
 
På andra sidan har vi obesegrade Växjö som gör sin bästa säsongsinledning i SHL. Dessutom har Växjö ligans bästa powerplay!
 
Linus Fröberg gjorde 3 poäng senast mot Mora och debutanterna David Madsen och Ben Youds noterades för sina första poäng. Styrkan hos Växjö ligger främst i försvaret och endast 4 insläppta mål på de 4 senaste matcherna är imponerande. Den viktiga backen Joel Persson som missade förra matchen har följt med till Stockholm för att stärka upp defensiven ytterligare.
 
Nedsläpp 14:00! 
 
Kommentera inlägget här: