elevatesports.blogg.se

En blogg om SHL

Per Ledin

Kategori: Allmänt, Sport

Så blev det då klart till slut, Per Ledin återvänder till SHL och kommer att göra det i bottenlaget Karlskrona. Frågan alla ställer sig är om Per fortfarande håller på den här nivån? Ett som är säkert är att vi kan glädjas åt att få ytterligare en färgstark profil till vår liga. 
 
39 år är mycket för en hockeyspelare, men det finns flertal exempel där åldermän gjort bra ifrån sig i svår konkurrens. Naturligtvis faller tankarna naturligt på den tjeckiske giganten Jaromir Jagr, men faktum är att det redan spelar två 39-åringar i SHL. Den ena är Per Ledins nya lagkamrat i Karlskrona, Cory Murphy och den andre är den forne lagkamraten och evighetsmaskinen Jan Sandström i Luleå. En väsentlig skillnad mellan Murphy, Sandström och Ledin, är att Ledin är forward och det får vi inte glömma i sammanhanget. 
 
697 matcher SHL-rutin dundrar in i Blekinge, därav kan vi konstatera att Per kommer att få spela match 700 i SHL och det är han nog värd med tanke på allt hans slit och att han konstant tränat med juniorerna i Luleå för att hålla formen. Faktum är att Karlskronas fystränare Miro Zalar intygade i podden "Sporthuset" att Per Ledins fysiska status, mer än nog är tillräcklig för att spela i SHL. Ingen är väl egentligen förvånad då Ledin alltid tränat hårt och avstått alkohol och tobak. 
 
Är det en klok värvning av Karlskrona kan man fråga sig? Nog är den lite vågad, men jag klandrar dem inte. Ledin kommer dra 500 personer extra, åtminstone de första matcherna innan nyhetens behag ebbar ut. Karlskrona har vunnit 5 stycken 3:e perioder och man har tagit 3 poäng en enda gång när motståndaren har gjort första målet. magkänslan säger att det är sådant som kommer att bli bättre med Per Ledin i laget. Per kommer att jobba livet ur sig i varje byte och de lagkamrater som inte följer honom kommer garanterat att få höra det. Han är en agitator, en ledare och en genomhärlig människa som jag är övertygad om blir en viktig ledare i omklädningsrummet. Samtidigt så kommer Karlskrona kanske inte så länge till vara det lag som tar minst utvisningsminuter, Per har en tendens att dra på sig en del onödiga utvisningar, men det kanske är en smäll man får ta. 
 
På hans CV finns en del att imponeras över: +63 på sina SHL-matcher, att han faktiskt spelat 3 matcher i NHL, han har vunnit mästerskapstitlar och han har näst flest utvisningsminuter i SHL:s historia. De två senaste säsongerna i SHL, så var Per top 5 i Luleås interna poängliga. Det finns offensiv kraft att hämta och jag vågar nog säga att Per Ledin aldrig varit mer motiverad än vad han är just nu att visa vad han går för. 
 
Den 26:e december spelar Per Ledin sin 700:e SHL-match och han kommer att göra det i sin hemstad Luleå, framför sin familj, framför sina tidigare fans och lagkamrater. Luleå - Karlskrona 26 december klockan 15.15 kommer att bli en högintressant match, det kan ni räkna med.
 
(Välkommen tillbaka Per)
 
Kommentera inlägget här: